Olejek eteryczny lawendowy Biolavit 10 ml

  • Olejek lawendowy to produkt otrzymywany ze świeżych kwiatów lawendy wąskolistnej. Ma właściwości antyseptyczne, dezynfekujące, przeciwzapalne, uspokajające i wyciszające.
Producent: BIOLAVIT
Kod produktu: T-HIBIOL017
Gwarancja: Gwarancja Habys
Banery na karcie: 0
6,39 zł
/ szt.
/ szt.
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

Kup do 14:00 Wyślemy dziś (pn-pt)
Bezpłatny transport Już od 99 zł
Zwrot do 30 dni od daty zakupu

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 30 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
30 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 30 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dzięki integracji naszego sklepu z tanimi zwrotami Poczty Polskiej kupujesz bez stresu i obaw, że zwrot zakupionego towaru będzie problematyczny.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność

Olejek lawendowy to produkt otrzymywany ze świeżych kwiatów lawendy wąskolistnej. Ma właściwości antyseptyczne, dezynfekujące, przeciwzapalne, uspokajające i wyciszające. Polecana jest jako środek przyspieszający proces gojenia się ran, ukąszeń owadów i oparzeń. Olejek łagodzi świąd oraz ból. Rozszerza naczynia krwionośne i redukuje cellulit. Wspomaga leczenie zapalenia krtani i nieżytu nosa. Wykazuje działanie przeciwbólowe i przeciwskurczowe. Przeciwdziała gromadzeniu się płynów w organizmie. Na skórę działa odmładzająco i wygładzająco. Olejek lawendowy może łagodzić nerwowość i napięcie.

Olejek lawenda - właściwości

Olejek lawendowy to produkt o wszechstronnym zastosowaniu. Posiada wiele bardzo niezwykłych właściwości, dzięki czemu wykorzystywany jest jako substancja lecznicza, ale również do masażu czy aromaterapii. Jest to olejek eteryczny pozyskany z lawendy wąskolistnej. To produkt odpowiedni dla każdego, ponieważ można go używać w rozmaity sposób.

Ten niezwykły olejek lawendowy posiada między innymi działanie dezodorujące, a to dzięki octanowi linalilu oraz linalolowi, które sprawiają, że lawenda ma niepowtarzalny kwiatowo-ziołowy zapach. Można dodać go do naturalnego dezodorantu aby wspomóc jego działanie i zapewnić sobie przyjemny zapach na cały dzień. Do tego poprawia jakość snu- kilka minut aromaterapii tym olejkiem, sprawi, że sen stanie się bardziej regenerujący i spokojny. Olejek lawendowy sprawdzi się również jako naturalny odświeżacz powietrza, ponieważ doskonale maskuje nieprzyjemne zapachy, a także może służyć jako dodatek do domowych środków do sprzątania. Kropelka olejku lawendowego dodana do prania sprawi, że będzie ono miało wyjątkowy zapach i pomoże pozbyć się drobnoustrojów.

Jeśli chodzi o dolegliwości chorobowe, olejek lawendowy pomaga podczas infekcji układu oddechowego - można wykorzystać go do domowej inhalacji. Łagodzi także podrażnienia słoneczne, dlatego świetnie sprawdzi się jako składnik domowej apteczki. Olejek lawendowy wspomaga leczenie grzybicy paznokci, ale także ma swoje zastosowanie przy leczeniu trądziku, a to wszystko dzięki temu, że olejek lawendowy ma właściwości przeciwzapalne i przeciwgrzybicznym. Dzięki temu działa również na łupież - należy dodać go do szamponu lub odżywki aby pozbyć się przykrego problemu i poprawić kondycję włosów. Ale to nie wszystkie jego zalety - olejek lawendowy łagodzi ból - masaż lub aromaterapia z jego użyciem pomogą pozbyć się dolegliwości bólowych w mięśniach czy głowie. Nadaje się do aplikowania na wszystkie zmienione chorobowo miejsca. Dzięki właściwościom przeciwbólowym jest również pomocny w przypadku stłuczeń, zwichnięć czy paraliżu części ciała. Można nim także smarować miejsca po ukąszeniach owadów - pozwoli pozbyć się swędzenia.

Pochodzenie surowca: Lawenda wąskolistna pochodzi z basenu Morza Śródziemnego. Jest uprawiana w wielu krajach na świecie. Jej głównymi producentami są Francja i Bułgaria.

INCI: Lavandula Angustifolia Oil

Działanie: antyseptyczne, uspokajające, wyciszające

Zapach: kwiatowy, świeży, słodki, ziołowy, delikatnie kamforowy

Kolor: przezroczysty do jasnożółtego

Nuta: serca

Zalecana aplikacja: do masażu, do inhalacji, do kąpieli, w dyfuzorze

Przeciwwskazania: Może podrażniać skórę wrażliwą. Nie stosować w przypadku jakichkolwiek ran lub podrażnień. Nieodpowiedni dla kobiet w ciąży i w trakcie karmienia piersią.

Pasuje do niego olejek: bazylia, bergamota, lemongrass, may chang

Gwarancja Habys - Gwarancja udzielana przez sprzedawcę na okres 24 miesięcy.

Sprawdź szczegóły

Standardowa gwarancja w Habys wynosi 24 miesiące. Przedłużona gwarancja w Habys obejmuje stoły składane i wynosi: 5 lat na konstrukcję, 24 miesiące na elementy tapicerowane.  

Parametry techniczne:
Marka:
Biolavit
Pojemność:
10 ml
Masz pytania?Skorzystaj z poradySpecjalistyZadaj pytanie
Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Sprawdź opinie klientów

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel